Samen kerstinkopen doen

“Samen kerstinkopen doen is veel gezelliger”

Voor de vierde keer op rij organiseert Wijkcentrum Wippolder in Delft een koffieochtend in het tuincentrum in Zoetermeer. Het tuincentrum staat in de decembermaand vol met kerstbomen, -ballen en zingende pinguïns. Initiatiefneemster Ingrid vertelt: “Bezoekers van het wijkcentrum komen niet zo makkelijk de deur uit. Omdat we een goede samenwerking hebben met het vervoersbedrijf en Fonds 1818 het vervoer financiert, kunnen ze een leuke ochtend bezorgen. Tenslotte is samen koffie drinken in het tuincentrum en kerstinkopen doen, veel gezelliger dan alleen!

“Eigenlijk heb ik niks meer nodig voor in de kerstboom, maar ik vind een ochtendje op stap wel heel erg leuk. Het toeval wil ook dat een oude vriendin van mij mee is naar het tuincentrum. Zie ik haar ook weer een keer, en misschien dat ik toch nog een leuk kerstmannetje vind voor op de vensterbank”, vertelt deelnemer Ria.

Jongerenwerker Roy is als vrijwilliger meegegaan. “Dit is natuurlijk niet mijn doelgroep, maar via de senioren kom ik ook een hoop te weten over de jongeren in de wijk. Wie zorgt er voor overlast, wie biedt er wel eens een helpende hand. Dat is voor mij heel waardevolle informatie. Daarnaast vind ik het gewoon fantastisch om te zien dat iedereen blij wordt van koffie, een taartje en kerstspullen in het tuincentrum. Volgend jaar hoop ik dat we dit weer kunnen organiseren, als er weer budget gevonden wordt voor het vervoer”.