Meerdere Verrijk je Buurt-aanvragen indienen

Zoetermeer op 22 mei 2018

''Is er geld om initiatieven te onderhouden, voort te zetten en eventueel te ontwikkelen?'', vraagt een Zoetermeerder op 22 mei in het Forum.
Fonds 1818 denkt graag mee over het voorzetten van goede initiatieven én steunt die ook financieel wanneer geconstateerd wordt dat dat nodig is. Je hebt jouw project uitgevoerd, je hebt ervaring opgebouwd, geleerd wat er de volgende keer anders moet en er is voldoende behoefte aan een vervolg. Dan is het mogelijk om een nieuwe aanvraag in te dienen voor hetzelfde of een soortgelijk project.

Je kunt als groepje initiatiefnemers, van minimaal 3 buurtbewoners binnen de regio waar Fonds 1818 werkt, meerdere aanvragen indienen. Als je bijvoorbeeld drie problemen in de buurt wilt oplossen met elk een eigen aanpak, dan is het logisch dat je meer geld of andere tips nodig hebt.

Probeer wel het een af te ronden voordat je aan het andere begint. Dat is overzichtelijk voor jezelf en wij vinden het prettig als je zoveel mogelijk aandacht hebt voor het project dat je opstart. Betrokkenheid maakt (maatschappelijke) projecten succesvoller.

Nog zeker t/m 31 december 2018
''Tien jaar geleden zijn we begonnen met een buurtfeestje rondom Kerst. We vonden het leuk om op een laagdrempelige en makkelijke manier onze buren te leren kennen, anders blijft het contact zo oppervlakkig.

Dit jaar vieren we ons jubileum en daarom willen we het nét even groter aanpakken. We willen een mega kerstboom bij ons op het plein. Wij zijn met z’n drieën en onze partners werken ook mee, dus we zijn met zes. We zorgen dat er een grote, échte boom komt, versiering, inkoop van hapjes en drankjes en we maken het ook klaar.

We vinden dit belangrijk, omdat een rijtje huizen aan de achterkant een carport heeft en de mensen die daar wonen komen bijna nooit door hun voordeur, dus er is totaal geen connectie met ze. Als ze zo’n mega kerstboom zien, die met het puntje boven de daken uitsteekt, denken ze hopelijk: verrek daar is ook leven! Daar hebben we buren, laten we eens gaan kijken en kennismaken. Het is leuk voor de bestaande bewoners, maar ook voor de nieuwe. Afgelopen Kerst kwamen zelfs nieuwe bewoners kijken die nog aan het klussen waren.''

''We hebben het altijd moeten doen met € 150 subsidie van de gemeente, maar een boom kost al € 90. Dan blijft er weinig over voor hapjes en drankjes. Zeker als je 60 mensen verwacht. Dit jaar willen betere en meer hapjes, goede glühwein, we willen een tent huren en heaters. Een maand van tevoren houden we de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten, zodat we zo goedkoop mogelijk lekkere dingen kunnen kopen.

Nu zitten we hier midden in de lente bij een Verrijk je Buurt inspiratiecafé, maar kunnen we een aanvraag indienen voor een initiatief dat eind dit jaar plaatsvindt?'', vraagt een groepje van drie buurtbewoners uit Zoetermeer.

Projectadviseur Avi Rewat antwoordt: ''Ja, dat kan! Je kunt zeker nog tot het eind van het jaar aanvragen indienen via Verrijk je Buurt. In principe kun je zelfs nog op 31 december een aanvraag indienen, als het project tussen de vier en zes weken daarna, in 2019, afspeelt.''

Vindt jouw initiatief ook pas eind dit jaar plaats of wil je meerdere aanvragen indienen? Dat kan. Stuur hier je plan(nen) in.