Conversatielessen in Delft

Conversatielessen in Delft

Elke woensdag- en vrijdagochtend fietst Mariëtte de Bruijn naar Buurthuis Het Voorhof in Delft om conversatieles te geven. Twee groepen vrouwen van heel verschillende nationaliteit, leeftijd en achtergrond komen op deze ochtenden om half tien bijeen met als doel: samen Nederlands praten.

Anders dan reguliere taalcursussen
‘’Ik draag als docent wekelijks een onderwerp aan. Bijvoorbeeld ‘Typisch Nederlands’, ‘Gezond en ziek zijn’, ‘Beroepen’, ‘Man - vrouw’. Het luisteren en praten in de Nederlandse taal staat centraal. In de tussentijd hebben we naast dit serieuze werk ook veel plezier en leren we elkaar steeds beter kennen. De groep is heel gemêleerd. Dames uit o.a. Somalië, Iran, Hongkong, Bosnië, Wit-Rusland en Marokko schuiven wekelijks aan. De een heeft al veel kennis van de taal en de Nederlandse gewoontes, de ander is pas kort in ons kikkerland en weet nog van niets. Maar die verschillen maken niet zoveel uit. De sfeer in de groep is goed en daardoor voelen de vrouwen zich gauw op hun gemak. Het is gewoon leerzaam en gezellig! Dat geldt ook voor mij als docent. Dat is de reden dat ik deze vrijwillige baan al acht jaar koester’’, vertelt Mariëtte opgewekt.

Faïza uit Marokko: "Ik vind het heel leuk om in deze conversatiegroep te zijn, het is leerzaam, ik heb er al veel dingen geleerd. Via de les heb ik veel vrouwen leren kennen. Elke vrijdag kom ik met plezier naar het buurthuis voor de les. Juf Mariëtte heeft een goede manier van lesgeven. Ik ben erg blij met deze wekelijkse bijeenkomsten. En hoop dat deze conversatielessen altijd blijven bestaan!"

Lijkt het jou leuk om ook een conversatiegroep te starten en kun je hier advies of hulp bij gebruiken? Mail Mariëtte dan via jetmarie@hetnet.nl